Ak Parti Merkez İlçe BaÅŸkanı Umut Güçlü yaptığı basın açıklaması ile Yalova Belediyesinin yönetim ÅŸeklini eleÅŸtirerek,BaÅŸkan Vefa Salman’ın vaadleri ile icraatlarının birbirini tutmadığını ifade etti.
Belediye yönetimine veremediği hizmetler ve gerçekleştiremediği vaatleri sorulduğunda ; adeta konudan bihabercesine ya alakasız cevaplar veriyor ,yada gündemi değiştirmeye yönelik cambazlıklarla kendi yapmadığı hizmetleri sahipleniyor.
Halk kendisine verilen vaadlerin ve çarçur edilen Belediye kaynakların hesabını, boşa geçirilen hizmetsiz yılları ,ayları sordukça telaştan iftiraya ve yalana sığınıyor yapmadığınız hizmetleri örnek veriyorsunuz.
Herkes biliyorki dört yola viyadük Devlet tarafından yapıldı, belediye ben yaptım dedi,Önceki belediye yönetimi bir hemşehri derneğine arsasını tahsis etti, bir ilin ilçe belediye başkanı derneğin binasını yaptı, bu belediye bunu ben yaptım dedi.Karayolları üst geçit yapacak, belediye biz yapıyoruz dedi.
Kentsel dönüşümle alakalı verdikleri bir basın demecini,nokta virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum.
”Yalova Belediye BaÅŸkanı Vefa Salman kelimenin tam anlamıyla halkın duygularının sesi oldu. Salman Yalova’da kanayan yaraya dönüşen uyuÅŸturucu kullanımının ortadan kaldırılması için Yalova ValiliÄŸi, Güvenlik Güçleri ile tek yumruk olarak hareket edilmesi gerektiÄŸini söyledi.
Aslında o mahallede yaÅŸayan Roman vatandaÅŸların çoÄŸu da bu durumdan rahatsızlar. Onlarda çözüm bekliyorlar. Eninde sonunda o mahallenin kentsel dönüşümle ortadan kaldırılması lazımdır. Hatta 2017 yılı çıkmadan burada kentsel dönüşümün baÅŸlaması lazım. Burası Yalova’nın kanayan bir yarası haline geldi. Yakında yavrularımızı da bu illete kurban vermeye baÅŸlayacağız” dedi.
Bu kadar aymazlık olmaz , göreve geldiğinizde ihalesi, projesi tamamlanmış irtibat ofisi bile hazırlanmış roman mahallesi kentsel dönüşüm projesini beceremediniz, şimdi de konunun muhattabı değilmişsiniz gibi akıl veriyorsunuz.
O projeye sahip çıkıp devam etseydiniz ve zamanın da bitirseydiniz, belki de bu gün o mahalle bu haberlerle anılmaz, o kadar gencimiz mağdur olmazdı.
Şimdi timsah göz yaşı dökün ,şimdi uğraşın TOKİ’ye nasıl paslarız diye.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz sahil boyunda çevre kirliliğine sebeb olan kişilerle mücadele projesini uygulamaya koydu, bu belediye projeyi ortaklaşa yapıyoruz diyerek sahiplenmeye kalktı. Bu aymazlık yetmedi, video haber yaptırıp Ulusal medya kanallarında da haber olarak yayınlattı.
Peki Belediye Başkanı seçilmeden önce halkımıza neler demişti şöyle bir hatırlayalım.
DemiÅŸtiki;
”Yalova’ya Sürprizlerim Hazır.,. Ekibim hazır, projelerim hazır. Kaynakları ve bilimsel analizleri de hazır. Bu gönül birliÄŸi ve ideali olan yalın duygularla, yıllardır gadre uÄŸramış Yalova için artık Yalova’ya vefa zamanıdır diyorum… Åžimdi artık; DÜNYA KENTİ OLMAK İÇİN… YAÅžANACAK BİR ÅžEHİR İÇİN… ULAÅžILABİLİR ULAÅžIM İÇİN… EL ELE VEREREK BEREKETİ BOL; DOÄžRU DÜRÜST, NAMUSLU PROJELERİM ve gerçek SEVGİ ile BÜYÜYECEĞİZ. Projelerimizi ilgili kamu kurumları, özel sektör yatırımcıları, genç müteÅŸebbisler, genç yetenekler, sivil toplum örgütleri ve kadın erkek tüm vatandaÅŸlarımız ve Yalova sevdalısı insanlarımızla birlikte hareket ederek hayata geçirecek, YALOVA’mızı sadece Türkiye’nin deÄŸil dünyanın parlayan yıldızı haline getireceÄŸiz. Kar tanesi gibiyiz… Kar tanesi, kartopuna büyüdü, yuvarlanarak çığa dönüşmeye doÄŸru hızla yol alıyor. Sayın Yöneticiler! Yalova’nın aziz halkı; sizi bu koltuÄŸa dürüst davranın, her kuruÅŸun hesabını verin diye oturttu… ÖDEDİĞİMİZ VERGİLERİ,SATTIÄžINIZ MÜLKLERİN
PARALARINI NASIL HARCADINIZ? BELEDİYENİN BORCU KAÇ MİLYON ‘’
Peki soruyorum;
SATMA DEĞİL, YAPMA ZAMANI DEDİNİZ, PARK ALANLARINI, BELEDİYE HİZMET ALANLARINI, SOSYAL TESİS ALANLARINI DAHİ SATTINIZ. BİR METRE KARE YER ÜRETMEDEN!
Yapamayacağınız otuzun üzerinde proje yazdınız seçim dergilerinize ..
NEREDE BU PROJELERİNİZ?
Nerede bahsettiÄŸiniz Yalova Kule,Teleferik Ulaşımı,Rahat Yalova ,Yalova kongre salonu,Yalova fuar Alanı,Paralimpik Olimpiyat köyü,Yalova Cruise Port liman projesi..ve daha nicelerini yazabileceÄŸim verdiÄŸiniz boÅŸÂ Â sözler…
Bunları söyleyip oy toplayan ve eleştirdiği her yanlışın kat kat fazlasını yapan,Yapacağım dediği projelerin hiçbirini hayata geçiremeyen aciz bir yönetim.
Yalova ve Yalova’da yaşayanlar bunu haketmiyor .
Sayın Belediye Başkanı
İcraat yap. Vaatlerini yerine getir. Belediye bütçesini çar çur etmekten vazgeç. Çalışan sayısını hala sorumsuzca artırmaya devam etme. Hizmet yapmadan borç artıran başkan meziyetini sonlandır. Kalan vaktinde hiç birşey yapmayacak isen başkalarının hizmetlerini sahiplenme. Belediye nasıl bir zihniyetle yönetiliyor bunu Yalova kamuoyunun takdirine bırakıyorum.